Author Topic: Bled new Wilwood brakes but still spongy pedal  (Read 33167 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Matt G

  • Four Barrel
  • ***
  • Posts: 108
  • Location: The Hills District, NSW
  • Car: 1970 Coupe 350 manual.
Re: Bled new Wilwood brakes but still spongy pedal
« Reply #180 on: December 31, 2020, 02:51:49 PM »
Hi Jim, what was the final problem found by SR Perf?  My brakes went soft last week (no components changed) and they sound like exactly the same problem.  I have speed bleeders, and my trusty Mityvac, however still same  1 off the floor.  Did the pump and hold bleed which found a small hard line to braided flex line leak (FRS), tightened up and bled again for solid fluid, same 1 pedal again.  Master cylinder is about 8 years old, but very low miles.  I get a small spirt up through my front brake system when the pedal is pressed quickly.  I assume that my front pot piston seal is worn, but before I go through the whole component change out test, re-test, re-test, etc, etc exercise of this 15 page (and many months exercise), I figured that Id ask what the problem was before repairing or upgrading...
Thanks,  Matt

Offline Matt G

  • Four Barrel
  • ***
  • Posts: 108
  • Location: The Hills District, NSW
  • Car: 1970 Coupe 350 manual.
Re: Bled new Wilwood brakes but still spongy pedal
« Reply #181 on: March 11, 2021, 10:28:06 PM »
Quick update on this.  Pressure bleeders are the bomb.  Made a hell of mess until I got the seal right, but brakes are hard as a rock now.  EVERYONE NEEDS TO BUY ONE 👊